Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 27.5.2018
 Grattis Ingeborg
11.3.2005 / LF
Regeringen ska stå för sina löften, kräver SLC
SLC kräver att regeringen ska stå för sina löften från i höstas om att jordbrukets inkomstpolitiska uppgörelse förverkligas i samband med beredningen av budgetramarna.
I höstas lämnade producentorganisationerna över en skrivelse till regeringen om sina krav i anslutning till den inkomstpolitiska uppgörelsen. Organisationerna föreslog bland annat sådana åtgärder som skulle sänka produktionskostnaderna och förbättra jordbrukarnas socialskydd.
Regeringen lovade då att återkomma till jordbrukets behov i samband med förhandlingarna om budgetramarna. I de ramförhandlingar som jord- och skogsbruksministeriet förde med finansministeriets representanter förra veckan nådde man inte fram till en gemensam lösning.
Förhandlingarna har fortsatt i samband med regeringens förhandlingar om budgetramarna i går. Vissa uppgifter gav i går morse vid handen att regeringspartierna hade uppnått en överenskommelse om lättnader i produktionskostnaderna, till exempel bränsleskatterna, men de gick inte att få bekräftade.
Vid middagstid kom det fram att regeringen torde vara överens om "linjedragningarna", men förhandlingarna fortsatte.

Annonser
 © Copyright 2001, Agrolink Ab